Gast op Stal

Route

Ons adres is:

Wyns 28

9091BD

Wyns

tel 058 2562229

Wyns ligt in het noorden van Friesland, aan de Dokkumer Ee, zo'n 1,5 km ten zuiden van Bartlehiem en 5 kilometer ten noorden van Leeuwarden. Op het kaartje hieronder is de route naar Wijns 28 in helder rood aangegeven. Ons officiële adres is 'nummer 28', straten hebben we niet, alleen nummers. Als u gebruik maakt van navigatieapparatuur, dan is onze ervaring dat 'nummer 28' of 'Wyns 28' of 'Wijns 28' als bestemming niet altijd juist wordt aangegeven. Veel bezoekers belanden dan naast de kerk of bij het cafe. Toets in dat geval de GPS coordinaten 53*15'20'' N/ 5*49'56'' O in, dan komt u tegenover onze boerderij uit. In het dorp weet overigens ook iedereen u verder te verwijzen...

Zekerder is het als u onderstaande, in deze tijd wellicht wat ouderwetse, maar niettemin toch betrouwbare routebeschrijving hanteert: In Leeuwarden kiest u de rondweg. Aan de Noordoostzijde van deze rondweg neemt u de afslag richting Lekkum (Lekkumerweg). U passeert, als u Leeuwarden weer uit bent, eerst de brug over de Bonke (bekend als finish van de elfstedentocht) en daarna de dorpen Lekkum en Miedum. Na Miedum, bekend om zijn scheve kerktoren, gaat u na +/- vijfhonderd meter bij de driesprong linksaf (richting Bartlehiem). U rijdt nu door het dorpje Wyns, maar volgt echter de doorgaande weg richting het noorden! De nummerverwijzing in het dorp moet u gewoon negeren! Onze kop-hals-romp woonboerderij (nr 28) ligt aan de westkant van deze doorgaande weg op zo’n 300 meter net ten noorden van het dorp Wyns. Op het achtererf kunt u de auto parkeren.

Heeft u geen auto? Er rijdt hier geen regelmatig openbaar vervoer van of naar Wyns, maar via de belbus (Arriva, lijnnummer 7751) wordt u gebracht naar/ of gehaald van het station in Leeuwarden. Wel minstens 2 uur van tevoren bellen (0800 2802803), ritkosten: €2,50 pp.