Gast op Stal

COM_BOOKINGCALENDARFORJOOMLA_NAVIGATION_PREV_LINK
  M D W D V Z Z
13       1
14 2 3 4 5 6 7 8
15 9 10 11 12 13 14 15
16 16 17 18 19 20 21 22
17 23 24 25 26 27 28 29
18 30       
COM_BOOKINGCALENDARFORJOOMLA_NAVIGATION_NEXT_LINK Mei 2018
  M D W D V Z Z
18  1 2 3 4 5 6
19 7 8 9 10 11 12 13
20 14 15 16 17 18 19 20
21 21 22 23 24 25 26 27
22 28 29 30 31    
  Bezet
  Vrij

De Stal

Na de brand hebben we eerst onze schuur weer herbouwd, maar vanaf begin 2017 zijn we ook begonnen met de wederopbouw van onze voormalige kleinveestal. Er stonden nog slechts wat resten van oude muren en er lag een oude betonvloer vol met puin, overwoekerd door onkruid. Ondanks de strijd met de verzekeraar hebben we met inzet van veel tijd en geduld van die puinhoop toch weer iets moois proberen te maken.

 


We hebben het restant gerespecteerd voor wat het was en daar contrasterend bij aangesloten. Het nieuwe metselwerk leest af wat oud was en wat nieuw is. Zo ook met de grote nieuwe glaspartijen, want in de oude stal waren alleen maar kleine stalramen aanwezig. De raamstroken aan de bovenkant van de muren vormen de overgang tussen de oude en nieuwe constructie, vergelijkbaar met de glasstroken in het dak van onze herbouwde schuur. Ook binnen is in dezelfde stijl als de schuur de houtconstructie in het zicht gehouden. Er ontstond zo een vergelijkbare robuuste sfeer, met natuurlijk materiaalgebruik. Daar waar geen verdiepingsvloer nodig was, is hij ook niet gemaakt. Zo blijft de Stal één grote open ruimte. Alleen de wc/ doucheruimte heeft een afsluitbare deur.Met een grondoppervlak van 70 m2 en 40 m2 zolderoppervlak is de Stal een mooi losstaand en ruim vakantiehuisje, met veel privacy. Veel glas maakt het tevens een fijne ruimte om in te verblijven.

De Stal is geschikt gemaakt voor 6 personen. De slaapplaatsen bestaan uit 1 persoons boxsprings. Eventueel kan een extra vouwbed op de verdieping bijgeplaatst worden. Er is op de begane grond een keukentje aangebracht met daarin een gaskookplaat, een oven- magnetron, koelkast, vriezer en een vaatwasser, aangevuld met een koffiezetapparaat. Het zicht op het landschap om ons heen is vanuit de Stal overal zo optimaal gehouden. Op de eerste verdieping is daarom ook nog een balkon aangebracht. Niet alleen vanwege het uitzicht maar ook vanwege de benodigde zonwering. Aan de westzijde is nog een terras gepland.

De Stal heeft een eigen cv installatie.

Alleen door alles in eigen beheer uit te voeren, was dit project haalbaar. Het bleek ook een sport te zijn om zo weinig mogelijk 'uit te besteden', dus om alles zelf te metselen, zelf kozijnen, gelamineerde liggers, spanten en een trap e.d. te maken. In januari 2018 was de Stal weer gereed voor gebruik. Er is dus 10 maanden aan gewerkt. Het geeft veel voldoening om na zoveel tegenslag (en tegenwerking) dit punt van voltooiïng weer bereikt te hebben.

 Hieronder het overzicht van de wederopbouw:

 

opbouwjoop02
opbouwjoop03
opbouwjoop04
opbouwjoop05
opbouwjoop06
opbouwjoop07
opbouwjoop08
opbouwjoop09
opbouwjoop10
opbouwjoop11
opbouwjoop12
opbouwjoop13
opbouwjoop14
opbouwjoop15
opbouwjoop16
opbouwjoop19
opbouwjoop20
opbouwjoop21
opbouwjoop22
opbouwjoop23
opbouwjoop24
opbouwjoop25
opbouwjoop26
opbouwjoop27
opbouwjoop28
opbouwjoop29
opbouwjoop30
opbouwjoop31
opbouwjoop32
opbouwjoop33
opbouwjoop34
opbouwjoop35
opbouwjoop36
opbouwjoop37
opbouwjoop38
opbouwjoop39
opbouwjoop40
opbouwjoop41
opbouwjoop42
opbouwjoop47
01/40 
start stop bwd fwd